Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη ζύμη
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό, μεσαίο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml ξινόγαλο
150 γρ. μέλι
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για την επικάλυψη
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. βούτυρο, +έξτρα για το ταψί
4 μήλα κόκκινα
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου
σάλτσα καραμέλας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com