Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη













Συστατικά











































































































Για τη ζύμη



120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου



100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 αβγό, μεσαίο, σε θερμοκρασία δωματίου



250 ml ξινόγαλο



150 γρ. μέλι



300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη



1 κ.γ. κανέλα



1 κ.γ. σόδα μαγειρική



1 πρέζα αλάτι



170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος





Για την επικάλυψη



90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 πρέζα αλάτι



60 γρ. βούτυρο, +έξτρα για το ταψί



4 μήλα κόκκινα





Για το σερβίρισμα



παγωτό βανίλια



φύλλα δυόσμου



σάλτσα καραμέλας



















































































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved