Συνταγή για πίτσα ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
300 γρ. ντομάτες, τριμμένες
2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, κρύο
2 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. μέλι
375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
7 γρ. αλάτι
Για τη σύνθεση
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
φύλλα βασιλικού
150 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com