Συνταγή για wrap με σπιτικό σολομό από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το αγγουράκι τουρσί
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
1 κ.γ. αλάτι
150 γρ. ξίδι, λευκό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. αγγούρια
Για τον σολομό
200 γρ. αλάτι, χονδρό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. γλυκάνισο
1/4 ματσάκι άνηθο
φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
400 γρ. σολομό, φιλέτο
Για τη σύνθεση
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. άνηθο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
350 γρ. αραβικές πίτες, ολικής άλεσης
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κάππαρη
100 γρ. ρόκα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com