Συστατικά
Για τα ρεβίθια
250 γρ. ρεβίθια, χοντρά
2 πρέζες αλάτι
Για τα φαλάφελ
350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 σκ. σκόρδο
30 γρ. ελαιόλαδο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
1 κ.γ. κύμινο
5 γρ. κόλιανδρο
5 γρ. μαϊντανό
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
Για το χούμους με παντζάρι
230 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 παντζάρι, βρασμένο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
60 γρ. ταχίνι
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
40 γρ. aquafaba, (το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει τα ρεβίθια)
Για τη σύνθεση
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
70 γρ. ντοματίνια
1/4 ματσάκι ρόκα
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com