Συνταγή για falafel bowl με χούμους και παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για falafel bowl με χούμους και παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη



















Συστατικά































































Για τα ρεβίθια



250 γρ. ρεβίθια, χοντρά



2 πρέζες αλάτι







Για τα φαλάφελ



350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα



1 σκ. σκόρδο



30 γρ. ελαιόλαδο



ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ



χυμό λάιμ, από 1 λάιμ



1 κ.γ. κύμινο



5 γρ. κόλιανδρο



5 γρ. μαϊντανό



1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.



αλάτι



πιπέρι







Για το χούμους με παντζάρι



230 γρ. ρεβίθια, βρασμένα



1 παντζάρι, βρασμένο



ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ



χυμό λάιμ, από 2 λάιμ



60 γρ. ταχίνι



1 κ.γ. κύμινο



αλάτι



πιπέρι



2 κ.σ. ελαιόλαδο



1/2 σκ. σκόρδο



40 γρ. aquafaba, (το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει τα ρεβίθια)







Για τη σύνθεση



1 καρότο



1 πιπεριά κόκκινη



70 γρ. ντοματίνια



1/4 ματσάκι ρόκα



1 λάιμ, κομμένο σε φέτες



2 κ.σ. ελαιόλαδο



πιπέρι












Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com







































































©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved