Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «πορτοφόλι του Πούτιν» και οι άλλοι ολιγάρχες που στοχεύουν οι κυρώσεις

Ο Ρώσος ολιγάρχης Σεργκέι Ρολντούγκιν, νονός της κόρης του Πούτιν είναι μία απο τις τελευταίες προσθήκες στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ. Ο 71χρονος κορυφαίος μουσικός αποκαλείται το «πορτοφόλι του Ρώσου προέδρου»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «πορτοφόλι του Πούτιν» και οι άλλοι ολιγάρχες που στοχεύουν οι κυρώσεις

Ο μουσικός Σεργκέι Ρολντούγκιν, παιδικός φίλους του Πούτιν εμφανίζεται να έχει αποκομίσει προσωπικά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Κορυφαίος τσελίστας είναι μία από τις 26 νέες προσθήκες στη λίστα των 680 ατόμων -αξιωματούχων, στρατιωτικών προσωπικοτήτων και επιχειρηματιών- που έχουν προστεθεί στον διευρυνόμενο κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ.

Ο 71χρονος Ρολντουγκιν, πρώην βασικός τσελίστας της ορχήστρας του θεάτρου της Όπερας του Κίροφ τη δεκαετία του 1980 και νονός της μεγαλύτερης κόρης του Πούτιν, Μαρίας, είναι μεταξύ εκείνων που φέρεται να απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Οι νεανικές περιπέτειες των δύο φίλων

Ο Πούτιν και ο Ρολντούγκιν γνωρίζονταν από τότε που ήταν 20 ετών. Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν στο σχολείο εκπαίδευσης της KGB μαζί με τον αδερφό του Ρόλντουγκιν, τον Γιέβγκενι. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, μια μέρα ο Ροντλούγκιν πήγε μια εκδρομή με τον καλό φίλο του. Τους συνόδευαν δύο αεροσυνοδοί. Η μια ονομαζόταν Λουντμίλα, η οποία πολλά χρόνια μετά έμελλε να γίνει «κυρία Πούτινα».

«Ήταν σαν αδερφός για μένα», έλεγε αργότερα ο Ρολντούγκιν για τον φίλο του, γνωστό στην οικογένεια ως Βολόντια. Είχαν νεανικές περιπέτειες, έκαναν κρουαζιέρες στην πόλη τη νύχτα, τραγουδούσαν και όπως λέει ο μουσικός έπαιρναν μέρος σε τσακωμούς στο δρόμο. Επίσης επαιζαν ποδόσφαιρο: «Ήταν επίμονος, σαν μπουλντόγκ» λέει για τον Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved