Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς το γράμμα «Ζ» έγινε το σύμβολο της ρωσικής επίθεσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμφανίζεται πάνω σε τανκ, ρούχα πολιτικών ακόμη και στις φανέλες Ρώσων αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις. Τι σημαίνει όμως το γράμμα «Ζ» που έγινε σύμβολο της Ρωσίας και της εισβολής;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς το γράμμα «Ζ» έγινε το σύμβολο της ρωσικής επίθεσης

Η προέλευση του συμβόλου, που προβάλλεται από αθλητές και πολιτικούς και εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένει μυστήριο, έχουν προταθεί ωστόσο διάφορες θεωρίες.

Αναλυτές και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εντόπισαν για πρώτη φορά το γράμμα στο τέλoς Φεβρουαρίου, μέρες πριν οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύσουν ολοκληρωτική εισβολή στην Ουκρανία. Για πρώτη φορά άρχισαν να κυκλοφορούν τότε βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν ρωσικά τανκς, φορτηγά και εκτοξευτές πυραύλων με το γράμμα «Ζ» να κατευθύνονται προς τα σύνορα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας οργίασαν έκτοτε για το τι μπορεί να υποδηλώνει το «Z», γραμμένο με λατινικό και όχι κυριλλικό αλφάβητο για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας. Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ερμήνευσαν το «Z» ως «για τη νίκη« ή ως «Δύση», στα ρώσικα, λέξεις που αρχίζουν απο το εν λόγω γράμματα. Κάποιοι υπέθεσαν οτι τα οχήματα βαφτίστηκαν με το σύμβολο «Ομάδα Zoρό», ενώ άλλοι θεώρησαν οτι αντιπροσωπεύει τον αυτοαποκαλούμενο «στόχο νούμερο ένα» του Κρεμλίνου, τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η πιο δημοφιλής θεωρία που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες για να εξηγήσουν τα γράμματα (εκτός απο το Ζ υπάρχουν κι άλλα γράμματα πάνω στο πολεμικό υλικό όπως τα O, X, A και V) είναι ότι γράφτηκαν σύμφωνα με τις αντίστοιχες περιοχές όπου συνήθως σταθμεύουν τα ρωσικά στρατεύματα, με το Z να σημαίνει το Zapad (δυτικά).

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved