Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ηγέτες που προσπαθούν να μεσολαβήσουν στην κρίση και τα κίνητρά τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιοι είναι οι ηγέτες που προσπαθούν να μεσολαβήσουν για να τελειώσει η αιματοχυσία και γιατί επέλεξαν αυτό το ρόλο. Τα κίνητρά τους δεν είναι τόσο ταπεινά, όπως εξηγεί ο Guardian

Μετά το πρώτο κύμα μεσολαβητών με επικεφαλής τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Όλαφ Σολτς, μια νέα ομάδα «ειρηνοποιών» έφτασε στο μακρύ τραπέζι του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ή τουλάχιστον προσπάθησε να παρέμβει τηλεφωνικά.

Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Nαφτάλι Μπένετ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, Mοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ των ΗΑΕ και τώρα ο Ινδός πρωθυπουργός Nαρέντρα Μόντι.

Οι ηγέτες των χωρών αυτών υπερασπίστηκαν τις επεμβάσεις τους και τις διάφορες αποχρώσεις της ουδετερότητάς τους σχετικά με τον πόλεμο, λέγοντας ότι είναι σε να ενεργήσουν ως έντιμοι μεσίτες. Οι επικριτές τους, αντίθετα, λένε ότι η ειρήνη είναι ένα φύλλο συκής πίσω από το οποίο κρύβεται η «ηθική χρεοκοπία» και δικαιολογείται η διατήρηση των ισχυρών εμπορικών δεσμών με τη Ρωσία, που εξακολουθεί να είναι ένας πιθανός νικητής σε αυτή την επίδειξη ισχύος.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ

Η επίσκεψη του Μπένετ στη Μόσχα το Σάββατο ήταν εκείνη που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη και είχε συνέπειες. Προφανώς συμβουλεύτηκε τον Μακρόν, τον Σολτς και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πριν από το διάλειμμα του Σαββάτου για να περάσει τρεις ώρες με τον Πούτιν προτού ταξιδέψει στο Βερολίνο για να ενημερώσει τον Σολτς. Ο Ερντογάν έλαβε επίσης προειδοποίηση, καθώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved