Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίγεια κόλαση της Μαριούπολης - «Μας βομβαρδίζουν κάθε μισή ώρα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη, το κυριότερο λιμάνι της ανατολικής Ουκρανίας θυμίζει πλέον το Χαλέπι της Συρίας που είχε ισοπεδωθεί απο τους βομβαρδισμούς το 2016. Oι συνθήκες στην πόλη ειναι «μεσαιωνικές» καθώς οι κάτοικοι χωρίς νερό και ρεύμα, ανίκανοι να θάψουν τους νεκρούς τους, συγκρούονται για λίγα τρόφιμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίγεια κόλαση της Μαριούπολης - «Μας βομβαρδίζουν κάθε μισή ώρα»

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης ήταν ένα πολυσύχναστο θέρετρο με μία παραλία μήκους 16 χιλιομέτρων που έσφυζε απο ζωή. Tις τελευταίες ημέρες έχει γίνει η πόλη-σύμβολο της καταστροφής που επαναφέρει στη μνήμη εικόνες απο το βομβαρδισμένο Χαλέπι της Συρίας.

Η πόλη πλήττεται απο συνεχείς βομβαρδισμούς και οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον νερό, τροφή και θέρμανση, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω απο το μηδέν. Οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στη Μαριούπολη της Ουκρανίας πέρασαν «δύο μέρες κόλασης» λένε οι αρχές της πόλης υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές επιθέσεις που γίνονται «κάθε 30 λεπτά» εμποδίζουν κάθε προσπάθεια εκκένωσης από την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι.

Περίπου 400.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται «κυνικά, ανελέητα και σκόπιμα» σε πολυκατοικίες.

«Κάθε 30 λεπτά, αεροπλάνα έφταναν πάνω από την πόλη της Μαριούπολης και έπλητταν κατοικημένες περιοχές, σκοτώνοντας αμάχους, ηλικιωμένους, γυναίκες, παιδιά», είπε σε μια διαδικτυακή ανάρτηση. «Αυτό είναι το μεγαλείο του ρωσικού στρατού σήμερα;» Εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, ούτε ένας άμαχος δεν μπόρεσε να φύγει από τη Μαριούπολη την Πέμπτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved