Μιχαηλίδου: «Κλείδωσε» η καταβολή του οικογενειακού επίδόματος - Πότε και ποιοι θα το λάβουν

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου, για τα οικογενειακά επιδόματα, το έκτακτο βοήθημα που πρόκειται να δοθεί έως το Πάσχα αλλά και για το μείζον ζήτημα της αναδοχής παιδιών.

Η κ. Μιχαηλίδου, τοποθετήθηκε σχετικά με το έκτακτο βοήθημα που πρόκειται να δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση των προσφυγικών ροών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εργασίας κάνουμε μία άσκηση πόσο μπορούμε να διευρύνουμε τους δικαιούχους του επιδόματος, δηλαδή, ποια είναι τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερες ανάγκες, έτσι ώστε στοχευμένα να πάμε σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, και να είναι στοχευμένο και όχι οριζόντιο. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Γι αυτό είναι μία έξυπνη άσκηση, έτσι ώστε να μην δοθούν οριζόντια χρήματα, άλλα στοχευμένα που θα βοηθήσουν αυτές τις δυσκολίες και να μειωθεί λίγο το βάρος στις ευάλωτες οικογένειες», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Τα άτομα με αναπηρία που έχουν αυξημένες ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα, για παράδειγμα, και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε», πρόσθεσε.

Έκτακο οικογενειακό επίδομα

«Όσο αφορά στο Α21, που είναι το επίδομα παιδιού, είναι το μεγαλύτερο επίδομα που έχουμε στη χώρα. Είναι 1,1 δις τον χρόνο και δίνεται σε 800.000 νοικοκυριά, πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά λαμβάνουν στη χώρα μας το επίδομα, τα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 34.000 ευρώ, είναι ένα επίδομα που καλύπτει και το πρώτο παιδί και το δεύτερο παιδί και διπλασιάζεται στο τρίτο παιδί και πάνω, και τη μονογονεϊκή οικογένεια. Όταν δημιουργηθεί ο πολυπόθητος δημοσιονομικός χρόνος θα τεθούν σε προτεραιότητα οι μονογονεϊκές οικογένειες. Την τελευταία εργάσιμη του μήνα θα καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα», υπογράμμισε στις δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved