Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα ερείσματα της Ρωσίας σε Μέση Ανατολή και Αφρική απειλούν το ΝΑΤΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί στην παγκόσμια προσοχή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ωστόσο είναι επίσης απασχολημένος με την προώθηση της ρωσικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μια επέκταση που στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες θεωρούν απειλητική για τη Δύση.

Η στρατηγική του Πούτιν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι απλή και επιτυχημένη: Επιδιώκει συμμαχίες ασφαλείας με ηγέτες αυταρχικούς, πραξικοπηματίες και άλλους που έχουν απορριφθεί ή παραμεληθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, είτε λόγω των καταχρήσεών τους είτε λόγω της ανταγωνιστικής πολιτικής τους για τα δυτικά συμφέροντα.

Στο μέτωπο της Συρίας, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας τον περασμένο μήνα επέδειξε βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα και υπερηχητικούς πυραύλους πάνω από τη Μεσόγειο, μέρος μιας εταιρικής σχέσης ασφάλειας που οδήγησε στην αποστολή Σύρων μαχητών στην Ουκρανία.



Στο Σουδάν, ο αυταρχικός ηγέτης που έχει καταλάβει την εξουσία σε αυτή τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής έχει συνάψει μια νέα οικονομική συμμαχία με το Κρεμλίνο, αναβιώνοντας τα όνειρα της Ρωσίας για μία ναυτική βάση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved