Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το σιρόπι
800 γρ. νερό
1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την κρέμα
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1800 γρ. γάλα
10 κρόκους, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
230 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
2 βανιλίνες
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
Για τη σύνθεση
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γρ. αμύγδαλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com