Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά































Για το σιρόπι



800 γρ. νερό



1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 στικ κανέλα



φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι







Για την κρέμα



450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1800 γρ. γάλα



10 κρόκους, από μεσαία αβγά



1 πρέζα αλάτι



230 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



200 γρ. βούτυρο, παγωμένο



2 βανιλίνες



1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη







Για τη σύνθεση



200 γρ. βούτυρο, λιωμένο



450 φύλλο κρούστας για γλυκά



300 γρ. αμύγδαλα







































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved