Συνταγή για αγκινάρες τουρσί από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
20 γρ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λεμονιού
200 γρ. ξίδι, λευκό
600 γρ. νερό
750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
Για το σερβίρισμα
ψωμί
κατσικίσιο τυρί, ή νηστίσιμο
ελαιόλαδο
ντοματίνια
ρόκα
πιπέρι
Για τη συντήρηση
1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 πιπεριά τσίλι
30 γρ. σπορέλαιο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com