Συνταγή για Fish and chips στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη σος γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τον μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρο, (φρέσκο ή κατεψυγμένο), χωρίς κόκαλα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ψωμί ολικής
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αβγά, μεσαία
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τις πατάτες
1 λίτρο νερό
2 κ.σ. ξίδι
αλάτι
2 πατάτες, μεσαίες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
φύλλα κόλιανδρου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com