Συνταγή για ψάρι στο αλάτι από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το λαβράκι
800 γρ. λαβράκι
5 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κιλά αλάτι, ημίχονδρο
4 κλ. δεντρολίβανο
90 γρ. νερό
1 λεμόνι
1 φινόκιο
Για το λαδολέμονο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
30 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. αλμύρα
αλάτι
πιπέρι
2 ντομάτες
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com