Συνταγή για ταρτάκια φρούτων με πατισερί λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για την κρέμα πατισερί
500 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
60 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
40 γρ. βούτυρο
Για τα ταρτάκια
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μεσαίο
Για τη σύνθεση
3 φράουλες
1/2 ακτινίδιο
5 μύρτιλα (blueberries)
5 σμέουρα (raspberries)
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα λευκή
δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com