Διχασμένη η ΕΕ για τις ενεργειακές κυρώσεις στη Ρωσία - Στην «αγκαλιά» των ΗΠΑ οι «27»

Συμφωνία για την προμήθεια των «27» με με περισσότερο αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ανακοινώνουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Διχασμένη η ΕΕ για τις ενεργειακές κυρώσεις στη Ρωσία - Στην «αγκαλιά» των ΗΠΑ οι «27»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν σήμερα (25/3) συμφωνία για την προμήθεια της Ευρώπης με περισσότερο αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), καθώς το ευρωπαϊκό μπλοκ προσπαθεί να περιορίσει γρήγορα την εξάρτησή του από ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Η εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, τον κορυφαίο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ευρώπης, ώθησε τις ήδη υψηλές τιμές της ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ και ώθησε την ΕΕ να δεσμευτεί να μειώσει τη χρήση ρωσικού φυσικού αερίου κατά δύο τρίτα φέτος, αυξάνοντας τις εισαγωγές από άλλες χώρες και επεκτείνοντας γρήγορα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρευρέθηκε στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδώσουν φέτος στην Ευρώπη τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) περισσότερο LNG από ό,τι είχε προγραμματιστεί, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Μία από τις πηγές πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης υψηλότερες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην ΕΕ το 2023. Όμως, δεδομένου ότι τα εργοστάσια LNG των ΗΠΑ παράγουν ήδη αέριο με πλήρη δυναμικότητα, οι αναλυτές είπαν ότι το μεγαλύτερο μέρος

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved