Πώς ο Ερντογάν μετέτρεψε τον πόλεμο σε ανατολίτικο παζάρι - Οι στόχοι και τα συμφέροντα της Άγκυρας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «χρησιμοποιεί» την κρίση στην Ευρώπη για να ισχυροποιήσει την εξουσία του και να προωθήσει την ατζέντα του στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Πώς ο Ερντογάν μετέτρεψε τον πόλεμο σε ανατολίτικο παζάρι - Οι στόχοι και τα συμφέροντα της Άγκυρας

Μπροστά στις κάμερες, ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε χθες (29/3) στις αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας με τόνο που θύμιζε, κατά καιρούς...προπονητή ή μάνατζερ. «Νομίζω ότι έχουμε εισέλθει σε μια φάση όπου πρέπει να προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις συνομιλίες. Όλος ο κόσμος περιμένει καλά νέα από εσάς» είπε.

Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, οι απεσταλμένοι από το Κίεβο και τη Μόσχα είχαν πράγματι κάποια «καλά νέα» να διαβιβάσουν. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ανέφερε «ουσιαστικές συζητήσεις» και διαβεβαίωσε ότι οι «σαφείς» προτάσεις από την Ουκρανία θα «μελετηθούν πολύ σύντομα και θα υποβληθούν στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ρόλο ειρηνοποιού διεκδικεί ο ΕρντογάνΑ.Ρ

Ένα άλλο σημάδι, από τη ρωσική πλευρά, ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν: ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επρόκειτο να «μειώσει ριζικά τη στρατιωτική δραστηριότητα (της) προς την κατεύθυνση του Κιέβου και του Τσερνιχίβ». Η Ουάσιγκτον ήταν πιο επιφυλακτική, αναφερόμενη αντ' αυτού σε μια «επανατοποθέτηση» των ρωσικών δυνάμεων.

Ο πρώτος και κύριος στόχος της Τουρκίας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας είναι να αποτρέψει μια ευρύτερη σύγκρουση. Η επιλογή της, φυσικά, θα ήταν να διατηρήσει σταθερές και ευημερούσες σχέσεις με κάθε χώρα. Το διακύβευμα για την Άγκυρα είναι μεγάλο καθώς η έκβαση του πολέμου θα επηρεάσει κάθε χαρακτηριστικό της εθνικής ζωής και του μέλλοντος της χώρας...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved