Συνταγή για τούρτα espresso από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορία/Γλυκά
Συστατικά
Για τα παντεσπάνια
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. γάλα
1 κ.σ. καφέ, espresso σε σκόνη
6 αβγά
250 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το frosting
500 γρ. μασκαρπόνε
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
Για τη σύνθεση
50 γρ. καφέ, espresso
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
80 γρ. φουντούκια, τριμμένα
κόκκους καφέ, espresso
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com