Κρεοπώλες στο Newsbomb.gr: Το αρνί έχει πάρει ήδη αύξηση 30%, δεν ξέρουμε πού θα φτάσει το Πάσχα

Ακρίβεια: Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι κρεοπώλες από τις αυξήσεις στις τιμές.

Κρεοπώλες στο Newsbomb.gr: Το αρνί έχει πάρει ήδη αύξηση 30%, δεν ξέρουμε πού θα φτάσει το Πάσχα

Αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις των αυξήσεων, και στην αγορά κρέατος καθώς οι τιμές έχουν έχουν πάρει την ανηφόρα σε όλους τους κλάδους. Συγκεκριμένα, το φαινόμενο όπως λένε κτηνοτρόφοι αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση τιμών των σιτηρών κτηνοτροφικής χρήσης. Το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββα Κεσίδη, για την «ακτινογραφία» των αυξήσεων στην αγορά του κρέατος.

«Οι μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται ήδη στο κρέας. Από σήμερα η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί. Στο αρνί και στο κατσίκι υπάρχουν αυξήσεις οι οποίες μεταφράζονται σε περίπου 9-11 ευρώ στο αρνί και στο κατσίκι της λιανικής αγοράς σε σχέση με πέρυσι που η τιμή βρισκόταν στα 8-9,50 ευρώ», είπε ο κ. Κεσίδης και συμπλήρωσε: «Η αγοραστική δύναμη έχει πέσει πάνω από το 40%. Ο κόσμος δυσκολεύεται να ψωνίσει με τις αυξήσεις που σημειώνονται».

Ακόμη ένα ερώτημα που απασχολεί την αγορά είναι το αν θα υπάρχει επάρκεια στα προϊόντα. Ο κ. Κεσσίδης είπε: «Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε εικόνα για το αν θα υπάρχει επάρκεια. Περιμένουμε να ψωνίσουν οι Ιταλοί και οι καθολικοι για το δικό τους Πάσχα».

Ανατιμήσεις και στο κρέας.Intime / Φωτογραφία Αρχείου

Ένα πρόβλημα που δημιουργείται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είναι ότι φέτος δεν αναμένονται να μπουν στην ελληνική αγορά βουλγάρικα και ρουμάνικα αρνιά τα οποία κρατούσαν χαμηλά το κοστολόγιο. Ο λόγος είναι διότι μετά το εμπάργκο σε σιτηρά που έγινε από την Ουκρανία, τόσο η βουλγάρικη όσο και η ρουμάνικη αγορά θα τα κρατήσουν για εσωτερική κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved