Συνταγή για καραμελόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το κέικ
350 γρ. νερό, ζεστό
2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο
300 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
5 αβγά, μεσαία
230 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
Για το toffee
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 λοβό βανίλιας
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com