Συστατικά
Για τη ζύμη
300 αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
80-100 ml νερό
2 κ.σ. βούτυρο, φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
2 κ.σ. ξίδι
1/2 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
600 γρ. αναρή, ανάλατη, σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100-150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 πρέζες κανέλα
2 κ.σ. ανθόνερο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com