Συνταγή για κρεατόπιτα με μοσχάρι κοκκινιστό (Πετιβιέ) από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορία/Κρέατα
Συστατικά
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
800 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
2 κρόκους
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, μικρά
2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. μοσχάρι, ελιά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
7 δαμάσκηνα, ξερά, χωρίς κουκούτσια
330 ml μπίρα, μαύρη
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
Για την πίτα
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο νερό, για άλειμμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com