Συνταγή για κρεατόπιτα με μοσχάρι κοκκινιστό (Πετιβιέ) από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορία/Κρέατα












Συστατικά



















































Για τη μπεσαμέλ



100 γρ. βούτυρο



100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



800 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου



50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη



αλάτι



πιπέρι



1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο



2 κρόκους







Για τη γέμιση



2 κ.σ. ελαιόλαδο



2 κρεμμύδια, μικρά



2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες



2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες



500 γρ. μοσχάρι, ελιά



1 κ.σ. πελτέ ντομάτας



7 δαμάσκηνα, ξερά, χωρίς κουκούτσια



330 ml μπίρα, μαύρη



1 κύβο κότας



1 φύλλο δάφνης







Για την πίτα



850 γρ. φύλλα σφολιάτας



1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο νερό, για άλειμμα




























































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved