Συνταγή για μηλόπιτα με ψωμί από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορία/Γλυκά
Συστατικά
Για τη βάση
300 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
2 μήλα κόκκινα
2 μήλα πράσινα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
3 κρόκους, από μέτρια αβγά
20 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com