Συνταγή για εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη


















Συστατικά



Για την κρέμα



500 γρ. γάλα



150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



3 κρόκους, από μεσαία αβγά



60 γρ. κορν φλάουρ



1 πρέζα αλάτι



50 γρ. βούτυρο



170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος





Για τα σου



125 γρ. νερό



125 γρ. γάλα



100 γρ. βούτυρο



1 πρέζα αλάτι



1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



3-4 αβγά, μεσαία



1 κ.σ. ηλιέλαιο



20 γρ. ζάχαρη άχνη





Για τη σύνθεση



170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος





Για το σερβίρισμα



αμύγδαλο φιλέ

















Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved