Συνταγή για εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη



















Συστατικά



Για την κρέμα



500 γρ. γάλα



150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



3 κρόκους, από μεσαία αβγά



60 γρ. κορν φλάουρ



1 πρέζα αλάτι



50 γρ. βούτυρο



170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος





Για τα σου



125 γρ. νερό



125 γρ. γάλα



100 γρ. βούτυρο



1 πρέζα αλάτι



1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



3-4 αβγά, μεσαία



1 κ.σ. ηλιέλαιο



20 γρ. ζάχαρη άχνη





Για τη σύνθεση



170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος





Για το σερβίρισμα



αμύγδαλο φιλέ

















Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved