Συνταγή για εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για την κρέμα
500 γρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
60 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. βούτυρο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για τα σου
125 γρ. νερό
125 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3-4 αβγά, μεσαία
1 κ.σ. ηλιέλαιο
20 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σύνθεση
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
αμύγδαλο φιλέ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com