Συνταγή για Κρητική κρεατότουρτα από τον Άκη Πετρετζίκη



















Συστατικά















Για τη γέμιση



2 κιλά αρνίσιο μπούτι, με το κόκκαλο, σε μερίδες



αλάτι



πιπέρι



5 κ.σ. ελαιόλαδο



1 1/2 λίτρο νερό



150 γρ. μυζήθρα, ξερή, τριμμένη



150 γρ. ξινομυζήθρα



180 γρ. ανθότυρο



150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη



2 κλ. δεντρολίβανο



ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι





Για τη ζύμη



100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό



150 γρ. νερό



10 γρ. ρακή



1 κ.σ. μέλι



8 μαγιά ξηρή



390 γρ. αλεύρι σκληρό



αλάτι



πιπέρι



2 κ.σ. ελαιόλαδο



αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης





























Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved