Συνταγή για σουπιές κρασάτες από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κους κους, βρασμένο
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com