Καλές και κακές θερμίδες: Μάθετε να τις διαχωρίζετε!
Ποιες είναι οι καλές θερμίδες που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας;
Οι θερμίδες δεν είναι πάντα κακές. Ούτε και παχυντικές. Ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Αμερική και έχει τον τίτλο Good Calories, Bad Calories: Fats, Carbs, and the Controversial Science of Diet and Health ("Καλές θερμίδες, κακές θερμίδες: λιπαρά, υδατάνθρακες και η αντιφατική επιστήμη της διατροφής και της υγείας") εξηγεί ότι οι θερμίδες δεν είναι όλες κακές.
Αυτό που διαχωρίζει τις καλές από τις κακές είναι η προέλευσή τους. Εκείνες που προέρχονται από επεξεργασμένους υδατάνθρακες (στις τυποποιημένες τροφές), άμυλο και ζάχαρη προκαλούν προβλήματα και στην υγεία και στο αδυνάτισμα. Έτσι, σύμφωνα με το συγγραφέα Gary Taubes, το πιο σημαντικό δεν είναι η ποσότητα των θερμίδων αλλά το είδος. Οι θερμίδες πρέπει να προέρχονται από μία ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Αν παίρνουμε τις λίγες θερμίδες της δίαιτας από, λ.χ., μία σοκολάτα, τότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση λιμοκτονίας και δεν καίει το λίπος.
Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr