Αυτό είναι το ψάρι που προστατεύει την καρδιά μας
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τρώγοντας τόνο δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουμε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο κατά ένα τρίτο.
Συγκεκριμένα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια, όπως ο φρέσκος τόνος και ο σολομός, προστατεύουν από την ανάπτυξη απότομων και δυνητικά θανατηφόρων αλλαγών στον καρδιακό ρυθμό, ενώ συνδέονται επίσης και με μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού.
Μία δεύτερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στην οποία συμμετείχαν ηλικιωμένοι, έδειξε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr