Αποθηκεύει το κρασί του στον απέραντο βυθό (pics)
Μια πρωτοποριακή ιδέα είχε ο Ιταλός οινοποιός Πιερλουίτζι Λουγκάνο σχετικά με την αποθήκευση του κρασιού του.
Κατασκεύασε λοιπόν ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα και τους τοποθέτησε σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στο βορειοδυτική Λιγουρία, φυλάσσοντας εκεί το κρασί του.
Μάλιστα ο Λουγκάνο ισχυρίζεται ότι ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.
«Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», τονίζει ο 65χρονος παραγωγός.
Το όνομα του κρασιού του μαρτυρά και την προέλευσή του: «Abissi» δηλαδή «Στην Αβυσσο».