Ένας απλός τρόπος να καταλαβαίνεις πότε σου λένε ψέματα!

Πόσες φορές δεν νιώθετε αρνητικά συναισθήματα για ένα πρόσωπο που συναντάτε χωρίς βέβαια να μπορείτε να στηρίξετε αυτή την άνευ λόγου αρνητική εντύπωση πιστεύοντας ότι θέλει να σας εξαπατήσει;

Ένας απλός τρόπος να καταλαβαίνεις πότε σου λένε ψέματα!

Σας έχει συμβεί ποτέ να μη θέλετε να πείτε Ναι σε μια δουλειά που εκ πρώτης όψεως φαίνεται συμφέρουσα αλλά βαθιά μέσα σας πιστεύετε ότι δε θα έχει καλή κατάληξη γιατί απλά νιώθετε ότι σας λένε ψέματα; Τι είναι όλα αυτά τα συναισθήματα που μας προκαταβάλλουν αρνητικά ή και θετικά πολλές φορές και φαίνεται να μας προειδοποιούν; Τι είναι το ένστικτο; Πρέπει να το εμπιστευόμαστε;

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έρχεται να μας δηλώσει ότι είναι πολύ πιο πιθανόν να ανακαλύψουμε έναν ψεύτη χρησιμοποιώντας το ένστικτό μας παρά τη συνειδητή μας σκέψη και τη λογική μας. Το ένστικτο είναι ένας πολύ καλός ανιχνευτής ψεύδους και γι΄αυτό την επόμενη φορά που ακούσετε εκείνη την εσωτερική σας φωνή, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να την ακούσετε και ίσως να την εμπιστευθείτε.

«Αν σας δώσω δέκα βίντεο στα οποία πέντε άτομα λένε ψέματα και πέντε όπου λένε την αλήθεια μπορώ να προβλέψω ότι τόσο εσείς όσο και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος θα έχει σωστές επιδόσεις κατά περίπου 50%» ανέφερε η η Λεάνε τεν Μπρίνκε, κοινωνική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, συμμετέχουσα στην έρευνα.Η ανίχνευση του ψεύδους κατά την άποψή της είναι ένα μέσο για την επιβίωση του ανθρώπου και είναι ανεπτυγμένη ως φυσική ικανότητα ακριβώς για το λόγο αυτό.

Ένα πείραμα με φοιτητές.

Οι επιστήμονες χώρισαν φοιτητές σε δυο ομάδες και τους κάλεσαν να αναζητήσουν μέσα σε ένα δωμάτιο 100 δολάρια. Η πρώτη ομάδα θα έπρεπε όταν βρει τα χρήματα να πει ότι δεν είχε ιδέα σχετικά με την αναζήτηση, να πει ψέματα δηλαδή ενώ η δεύτερη δεν ήταν αναγκασμένη να πει κάποιο ψέμα. Ακολούθησαν ανακρίσεις μετά το πείραμα οι οποίες και βιντεοσκοπήθηκαν. Οι υπόλοιποι μαθητές ανακάλυψαν σε ποσοστό 50% περίπου τους ψεύτες. Πολλοί από αυτούς που το πέτυχαν αξιοποίησαν το ένστικτό τους. ΟΙ ψεύτες ένιωθαν πολύ πιο στρεσαρισμένοι μιλούσαν πολύ γρήγορα και ήταν φοβισμένοι. Ακόμα και όσοι προσπαθούσαν να το κρύψουν δεν ήταν εύκολο να γίνουν τόσο εύκολα πιστευτοί. Οι επιστήμονες τονίζουν πως ο εγκέφαλός μας είναι ικανός να συλλάβει τέτοιες πληροφορίες απλά και μόνο γιατί λειτουργεί η ανάγκη της επιβίωσης. Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί κάποιες φορές είναι καλύτερο να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας χωρίς δισταγμό.

Πηγή: boro.gr

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved