Ποιες τροφές να προτιμάτε το καλοκαίρι;
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η διατροφή μας όπως συνιστούν διαιτολόγοι και διατροφολόγοι είναι καλό να ακολουθεί τις εξής αρχές:
Να είναι χαμηλή σε λιπαρά (ιδιαίτερα σε κορεσμένο λίπος γαλακτοκομικών και κρέατος), ώστε τα γεύματα να είναι εύπεπτα. Η παραμονή της τροφής στο στομάχι και η διαδικασία της πέψης της, εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα λίπους που περιέχει. Τους ζεστούς μήνες, όταν η λειτουργία του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος δυσχεραίνεται, βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη καταπόνηση του γαστρεντερικού σωλήνα και η ελάχιστη παραμονή μεγάλης ποσότητας αίματος στο πεπτικό. Αυτό επιτυγχάνεται με τακτικά γεύματα, μικρά σε όγκο και φτωχά σε λίπος.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr