Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Νέα επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυριά με χαμηλά λιπαρά έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων σε σχέση με όσους τα προτιμούν στην «πλήρη» εκδοχή τους.


Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι αν και οι ενδείξεις είναι σαφείς χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι η σωστή προσέγγιση αυτών των ζητημάτων δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη – μια γενικότερα ισορροπημένη διατροφή εξακολουθεί πάντα να αποτελεί το κλειδί για την προστασία του αγγειακού μας συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved