Αυτές οι τροφές θα σας σώσουν από την μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή
Μπορεί το σκόρδο να κάνει σχεδόν κάθε φαγητό να είναι πιο νόστιμο, αλλά έχει και μία βασική αρνητική επίπτωση όταν το τρώμε: Η αναπνοή μας μυρίζει δυσάρεστα και αυτό μας φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση.
Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να διαχωρίσουν εκείνες τις τροφές, που, αν τις φάμε μετά από κατανάλωση σκόρδου, θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα να περιορίσουμε την δυσάρεστη οσμή στο στόμα, η οποία οφείλεται σε μία χημική ένωση του σκόρδου (AMS) που δεν διασπάται κατά την πέψη και έτσι το σώμα μας την αποβάλλει μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Food Science, ομάδα εθελοντών έφαγε ωμό σκόρδο και στη συνέχεια οι ερευνητές μέτρησαν την συγκέντρωση τεσσάρων δύσοσμων χημικών ενώσεων του σκόρδου στην αναπνοή τους.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr