10 μπαχαρικά που κάνουν καλό στην υγεία σου!
διατροφή, δίχως τηγανητά, πολλά λίπη, σος και αλάτι, είναι πως το φαγητό τους συχνά μοιάζει άνοστο και βαρετό.
Ρίγανη: Ένα κλασσικό μυρωδικό, αφού την προσθέτουμε είτε σε κύρια πιάτα (π.χ. με κρέας, στις πατάτες), είτε σε σαλάτες. Περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι η θυμόλη και το ροσμαρινικό οξύ, που της προσδίδουν αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση (ισχυρότερη ακόμα και από το πορτοκάλι).
Βασιλικός: Έχει έντονο άρωμα και γεύση. Τα τελευταία χρόνια μάθαμε να το χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική μας, φτιάχνοντας την κλασσική σάλτσα «πέστο» που ταιριάζει όχι μόνο με ζυμαρικά, αλλά και με παντζάρια, σουβλάκια, ακόμα και με ψάρι. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως τα βιοφλαβονοειδή και σε ειδικά οξέα όπως τα βολατιλικά, που του προσδίδουν έντονη αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr