Ποια δημητριακά να προτιμάμε για το πρωινό μας;
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορα είδη δημητριακών στη φύση όπως είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώμη, η σίκαλη, το καλαμπόκι, το ρύζι και το κεχρί.
Τα δημητριακά πρωινού παρασκευάζονται συνήθως με βάση το σιτάρι, τη βρώμη, το καλαμπόκι ή αναλογία όλων των παραπάνω. Ας κάνουμε όμως μια πρώτη γνωριμία με τα δύο πιο δημοφιλή είδη δημητριακών, το σιτάρι και τη βρώμη. Και τα δύο αυτά δημητριακά προέρχονται από τη φύση και μάλιστα είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς αν τα δει στον αγρό.
Η βασική τους διαφορά, έγκειται στο γεγονός πως περιέχουν διαφορετικού τύπου φυτικές ίνες. Οι διαλυτές ίνες της βρώμης και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες του σιταριού συμβάλλουν θετικά και με διαφορετικό τρόπο στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και του οργανισμού μας γενικότερα.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr