Γιατί το κόκκινο κρέας συνδέεται με τον καρκίνο

Το κόκκινο κρέας έχει συσχετιστεί με την εκδήλωση του καρκίνου εδώ και δεκαετίες και επιτέλους οι επιστήμονες ανακάλυψαν το γιατί.

Γιατί το κόκκινο κρέας συνδέεται με τον καρκίνο


Σύμφωνα ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου UCSD της Καλιφόρνια, ο οργανισμός αντιμετωπίζει το κόκκινο κρέας ως «ξένο εισβολέα» και επομένως πυροδοτεί μια τοξική ανοσοαντίδραση.

Παράγει δηλαδή αντισώματα που προκαλούν φλεγμονές και μπορεί εν τέλει να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

Το χοιρινό, το μοσχαρίσιο και το αρνίσιο κρέας –αλλά και το κρέας αρκετών σαρκοβόρων ζώων– περιέχουν ορισμένα σάκχαρα (Neu5Gc) τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι είναι «ξένα» προς το ανθρώπινο σώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved