Νηστίσιμα φαγητά και αναλυτικά οι θερμίδες
Είναι γνωστό ότι η τήρηση της νηστείας ωφελεί σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μάλιστα, οι διαιτητικές αρχές της νηστείας μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τη Μεσογειακή Διατροφή, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
Στην περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, το αυγό. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού αυτών των τροφίμων από το διαιτολόγιο, είναι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, οσπρίων και ξηρών καρπών. Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά η πρόσληψη των φυτικών ινών και να προσεγγίζεται περισσότερο ο στόχος των 30 γρ, φυτικών ινών ημερησίως, για μέγιστη υγεία του πεπτικού συστήματος και όχι μόνον.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr