Υποθερμιδική δίαιτα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Η Υποθερμιδική δίαιτα (ένα Εβδομαδιαίο Υποθερμιδικό Πρόγραμμα) στηρίζεται στο Μεσογειακό τρόπο διατροφής και θεωρείται συντηρητική αγωγή, η οποία επιφέρει αποτελέσματα, χωρίς να διαταράσσει τη βιολογική και ψυχική ισορροπία του ατόμου.
Στηρίζεται στη δημιουργία αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας (θερμίδων) με αποτέλεσμα την καύση του λίπους και την διαφύλαξη της άλυτης μάζας σώματος.
Υποθερμιδική ή ολιγοθερμιδική δίαιτα λέγεται μια δίαιτα στην οποία καταναλώνεται μικρότερη ποσότητα τροφής από την απαραίτητη για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του οργανισμού. Στις ολιγοθερμιδικές δίαιτες οι μερίδες είναι μικρότερες ώστε ημερησίως υπολογίζεται ότι αποδίδουν συνολικά 500-1000 διατροφικές θερμίδες λιγότερο. Μια δίαιτα ονομάζεται αυστηρά υποθερμιδική δίαιτα, όταν η συνολική ενεργειακή απόδοση της υπολογίζεται σε λιγότερο από 800 θερμίδες ημερησίως.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr