Αμερικανική Εταιρεία Έρευνας του Καρκίνου: Από ποια είδη καρκίνου προστατεύει η ασπιρίνη
Νέα στοιχεία σχετικά με την αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας του Καρκίνου (AACR 2015) που έλαβε χώρα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η ασπιρίνη δρα προληπτικά έναντι ορισμένων πεπτικών καρκίνων.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η συστηματική λήψη της επί αρκετά χρόνια μπορεί να μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου στο παχύ έντερο (στο κόλον έντερο και στο ορθό) και στον οισοφάγο.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr