Το λάθος που κάνουμε όλοι στην απόψυξη τροφίμων... Ποιοι είναι οι ασφαλείς τρόποι
Ίσως να το αγνοείτε, ωστόσο η φάση της απόψυξης, είναι το ίδιο σημαντική όσο και η κατάψυξη.
Η σκοπιμότητα της διαδικασίας της κατάψυξης δεν είναι, όπως λανθασμένα θεωρούν πολλοί η εξόντωση των μικροβίων, αλλά το μπλοκάρισμα του πολλαπλασιασμού τους.
Να θυμάστε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπαγώνετε τα ωμά ζωικά τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, λόγω της απότομης μεταβολής της θερμοκρασίας.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr