Παντζάρι: Το θαυματουργό λαχανικό της μεσογειακής διατροφής
Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό που υπάρχει στην κουζίνα της νοικοκυράς σχεδόν όλο το χρόνο.
Είναι ένα λαχανικό που εκτός από γλυκιά γεύση, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε σάκχαρα, προσφέρει στον οργανισμό πληθώρα οφελών. Εξετάζοντας το αρχικά μακροσκοπικά βλέπουμε ότι στα 100 γραμμάρια βρασμένου παντζαριού περιέχονται:
32 Θερμίδες
0,1γραμ. Λίπος
1,1γραμ. Πρωτεΐνες
7,2γραμ. Υδατάνθρακες
208γραμ. Νερό
Το χαμηλό θερμιδικό του περιεχόμενο παρατηρούμε ότι προέρχεται κυρίως από σάκχαρα, για αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr