Η θρεπτική αξία του "χρυσού" πεπονιού
Έχουμε πια μπεί για τα καλά σε ρυθμούς και θερμοκρασίες καλοκαιρινές και γιατί όχι σε διατροφικές συνήθειες που συνάδουν με την εποχή!
Την τιμητική τους έχουν τα φρούτα τους καλοκαιρινούς μήνες με μεγάλη ποικιλία και τεράστια ωφέλη για την υγεία μας.
Από τα πιο δημοφιλή φρούτα είναι και το πεπόνι με το έντονο άρωμα, γλυκιά του γεύση και χρυσαφί χρώμα! Λέγεται ότι κατάγεται από την Ασία και φέρει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το πεπόνι με το έντονο κίτρινο χρώμα (cantaloupe) χρησιμοποιείται στην Κίνα για την θεραπεία της ηπατίτιδας. Οι πιο γνωστές ποικιλίες ελληνικών πεπονιών είναι το Θρακιώτικο και ιδιαίτερα η ποικιλία 'Χρυσή Κεφαλή' και τα Αργείτικα.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr