Κόκκινο κρασί και σοκολάτα κατά του Αλτσχάιμερ
Το κρασί και η σοκολάτα είναι δύο «απολαύσεις» που παίζουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.
Εκτός από το γευστικό του πράγματος, όμως, περιέχουν και ουσίες με θεραπευτικές ιδιότητες.
Νέα επιστημονική έρευνα διαπιστώνει ότι η ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, καθώς και στη μαύρη σοκολάτα, φαίνεται να επιβραδύνει τη συσσώρευση στον εγκέφαλο του βήτα αμυλοειδούς, μιας πρωτεϊνης που παίζει-ρόλο κλειδί στη νόσο Αλτσχάιμερ.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr