Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αλλαντικά και φρέσκο κόκκινο κρέας και δεν πρόκειται να χαροποιήσει καθόλου τους κτηνοτρόφους και τη βιομηχανία παραγωγής των εν λόγω προϊόντων.
Όπως μας μεταφέρει το BBC, τα επεξεργασμένα κρέατα –όπως μπέικον, λουκάνικα και ζαμπόν– συνδέονται άμεσα με την εκδήλωση καρκίνου.
Η σχετική έκθεση του ΠΟΥ, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Lancet Oncology, αναφέρει πως 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα –δηλαδή λιγότερο από δύο φέτες μπέικον– αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr