Οστεοπόρωση: Δείτε πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο εκδήλωσης κατά 30%
Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition δείχνει ότι το τσάι μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της οστεοπόρωσης, περιορίζοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κατά 1/3.
Η οστεοπόρωση εκδηλώνεται όταν οι οστεοκλάστες, τα κύτταρα που αποδομούν τα παλιά οστά αφαιρώντας το ασβέστιο και τον φώσφορο, ξεπερνούν αριθμητικά τους οστεοβλάστες κύτταρα υπεύθυνα για τον σχηματισμό των νέων υγιών οστών.
Μετά την ηλικία των 30-35 ετών, οι οστεοβλάστες είναι λιγότεροι από τους οστεοκλάστες και τότε ξεκινά η εμφάνιση της οστεοπόρωσης, η οποία αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο οστικών καταγμάτων.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr