Ψωμί με λιγότερο αλάτι

Να υπάρχει λιγότερο αλάτι στο ψωμί που πωλούν οι Έλληνες αρτοποιοί είναι ο στόχος των κοινών δράσεων που συμφώνησαν να αναλάβουν η Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Η μείωση του αλατιού αποτελεί προτεραιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διότι οι περισσότερες χώρες του πλανήτη –συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας– καταναλώνουν περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας, με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, «το αλάτι στα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι πάντα αντιληπτό από τον καταναλωτή, ειδικά σε εκείνα που δεν έχουν αλμυρή γεύση. Παραδείγματα τροφίμων που δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι περιέχουν αλάτι είναι το ψωμί, τα αρτοπαρασκευάσματα, καθώς και πλήθος άλλων επεξεργασμένων τροφίμων».

Περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved