Τα καλά λιπαρά μειώνουν τους θανάτους από καρδιακές παθήσεις
Η ενθάρρυνση των ανθρώπων να καταναλώνουν καλά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο και τα ψάρια, θα μπορούσε να αποτρέψει περισσότερους από 1 εκατομμύριο θανάτους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association.

Ο αριθμός των θανάτων από καρδιακές παθήσεις λόγω της έλλειψης πρόσληψης καλών λιπαρών είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των θανάτων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών που βρίσκουμε στο κρέας, τα γαλακτοκομικά, το φοινικέλαιο, το έλαιο καρύδας κ.ά. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Dr. Dariush Mozaffarian, του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης.
Περισσότερα στο boro.gr