Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: 4 λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις όσον αφορά το γιορτινό τραπέζι, στο οποίο φυσικά πρωταγωνιστεί η γαλοπούλα!
Μπορεί το μεγαλύτερο άγχος της νοικοκυράς να είναι αν θα «στεγνώσει» το πουλερικό, όμως στην πραγματικότητα αυτό που απειλεί να χαλάσει το χριστουγεννιάτικο κλίμα είναι η... τροφική δηλητηρίαση!
Η γαλοπούλα και το κοτόπουλο συχνά κουβαλούν παθογόνα βακτήρια –κυρίως σαλμονέλα και καµπυλοβακτηρίδιο– τα οποία ευθύνονται για αρκετά κρούσματα δηλητηρίασης, προκαλώντας συμπτώματα όπως η διάρροια, η ναυτία, ο εμετός και οι πόνοι στην κοιλιά. Κανείς μας δεν θέλει να περάσει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον τις μέρες των Χριστουγέννων!
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr